In de media is te lezen dat in de jaren tachtig Katendrecht een verloren gebied was, waar geen vertier meer was te vinden.Dit was waarschijnlijk censuur van de gemeente omdat deze het uitgaansleven met de bijbehorende prostitutie definitief weg wilde hebben.
De geschiedenis is in deze dus niet goed verteld. De gemeente lukte het niet om het prostitutiebeleid verder uit te voeren en souteneurs wonnen enkele belangrijke rechtszaken tegen de gemeente om prostitutie panden in de Atjehstraat te behouden. Ook op het Deliplein, in de cafés en de Sumatraweg bloeide de prostitutie weer op. De gemeente was genoodzaakt om opnieuw naar het beleid te kijken.
Het waren dan ook niet de horeca of de tattooshops die voor het vertrek van de prostitutie waren. Voor de kroegen was het vertrek van de prostitutie economisch gezien een slechte zaak. Voor Tattoo Bob was het anders. Er kwamen juist steeds meer mensen naar Katendrecht speciaal voor een tatoeage. De tijden waren aan het veranderen en het waren niet alleen meer de zeelui die de tattooshop bezochten. Stukje bij beetje verdween het taboe.
Foto bronnen: Gemeentearchief Rotterdam & archief Tattoo Bob